Novosti

Novi partner u Metkoviću: Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj

U novu smo godinu ušli veseli i u slavljeničkom raspoloženju jer smo u ožujku obilježili veliki 4. rođendan HandbALL IN programa, a ovog smo mjeseca ušli u jednu novu suradnju. Podružnica Metković od 1. travnja dobila je pojačanje te će zajedno uz Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj i Športsku zajednicu Grada Metkovića nastaviti provoditi naš sportski program.

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj – skraćeno UOSI Prijatelj – neprofitna je i nevladina udruga koja obavlja socijalno-humanitarne djelatnosti od važnosti za osobe s invaliditetom, a osnovana je 2003. godine. Djeluje na području dva grada (Metković i Opuzen) i četiri općine s pripadajućim naseljima (Slivno, Pojezerje, Kula Norinska i Zažablje). Svrha osnivanja Udruge bila je okupiti osobe s tjelesnim invaliditetom, te senzibilizirati javnost da kao zajednica počnemo stvarati bolje životne uvjete za osobe s invaliditetom. Do sada je u Udrugu učlanjeno 240 osoba s invaliditetom, 46 pomažućih članova i 30-ak volontera.

Iskreno vjerujemo kako je program ovom suradnjom još više dobio na vrijednosti te se nadamo da će stvoriti dodatne preduvjete za uključivanje većeg broja djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Dubrovačko-neretvanske županije u HandbALL IN program te im pružiti priliku za sudjelovanje u sportskim aktivnostima prilagođenih njima.

Treninzi u Metkoviću odvijaju se u dvije grupe subotom ujutro (od 8 do 10h) na lokaciji Gradske športske dvorane Metković. Zaključno s time, koristimo ovu priliku za pozvati sve koji se žele pridružiti volonterskom timu u Metkoviću da se jave trenerici i voditeljici Romani Ćuže na kontakt broj: 095 590 2200.

Related Posts