Novosti

ODRŽAN TREĆI CIKLUS ALL IN RADIONICA U MAKARSKOJ

ALL IN radionice: Održan treći ciklus u Makarskoj

U suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Sunce, od 2. do 4. prosinca održao se treći ciklus ALL IN radionica u Makarskoj. Osmišljen kao intenzivni dvodnevni program (60 minuta svaki dan), radionice ALL IN, namijenjene su djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom koje zahtijevaju drugačiji pristup – prilagođen njihovom načinu učenja.

Kako bi se polaznici lakše nosili s različitim izazovima na radionicama, rad se bazirao na individualnom radu unutar manje grupe, a podršku im je pružao naš stručni tim zajedno s volonterima. Planirane i provedene aktivnosti bile su usmjerene na sportski trening – kroz senzoričku pripremu, motoričke poligone uz elemente sportova s loptom (nogomet i rukomet) te na poticanje socijalnih vještina – kroz različite igre, s naglaskom na uvježbavanje i razvijanje specifičnih vještina potrebnih u svakodnevnim interakcijama s drugom djecom i odraslima.

Svaki je trening odnosno susret organiziran i pomno osmišljen zajednički od strane svih uključenih stručnjaka, sa specifičnim ciljevima. Ciljevi su uključivali pravilno senzoričko procesuiranje podražaja kroz senzoričku pripremu, različitih motoričkih vještina – motoričkog planiranja i kontrole pokreta, koordinaciju oko-ruka, oko-noga, te bilateralnu koordinaciju, poticanje različitih (složenih) kognitivnih funkcija – sposobnosti održavanja pažnje, razumijevanje naloga te slijeđenje istih, vizualno usmjeravanje, vizualnu percepciju, pamćenje i logičko zaključivanje. Veliki se značaj pridavao razvoju socijalizacije i poticanju različitih socijalnih vještina (pozdravljanje, dijeljenje, suradnja, iniciranje i održavanje komunikacije, prepoznavanje emocija), samopoštovanja, osjećaja zadovoljstva, samoregulaciji, što većoj samostalnosti prilikom svakodnevnih aktivnosti (npr. svlačenje i oblačenje) i stvaranju zdravih životnih navika.

Zahvaljujući pokroviteljstvu Zajednice športskih udruga Grada Makarska, sudjelovanje svih zainteresiranih polaznika bilo je u potpunosti besplatno zbog čega smo iznimno ponosni i sretni. Također, veliko hvala djelatnicima i volonterima Udruge Sunce na pomoći i gostoprimstvu, roditeljima na ponovno ukazanom povjerenju te svim polaznicima na pokazanom trudu i učenju.

Related Posts