Novosti

DRUGI CIKLUS ALL IN RADIONICA U MAKARSKOJ

Sportsko rekreativno društvo Maars iz Zagreba krajem listopada u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Sunce iz Makarske organizira drugi ciklus ALL IN radionica namijenjenim djeci i mladima s teškoćama u razvoju koje se provode u sklopu programa HandbALL IN.

HandbALL IN tim stručnjaka boravit će u Makarskoj od 21. listopada (petak) do 23. listopada (nedjelja) gdje će, uz sportske radionice, provoditi i radionice za stjecanje socijalnih i životnih vještina.

U sportskim  radionicama naglasak je na poticanju senzoričkih i motoričkih vještina kroz individualan rad s terapeutima unutar grupe, a radionice socijalnih vještina osmišljene su za uvježbavanje specifičnih socijalnih vještina potrebnih u svakodnevnoj interakciji s djetetovom okolinom.

Sve radionice provode se pod stručnim vodstvom koje čine:  edukacijski rehabilitator, logoped, dva radna terapeuta (senzorni pedagog i bihevioralni terapeut) te trener. Svi zainteresirani mogu se javiti udruzi Sunce na mail: sunceudruga@gmail.com, a sudjelovanje u radionicama je besplatno jer projekt nesebično financira Zajednica Športskih Udruga Grada Makarska.

Udruga Maars već četvrtu godinu za redom provodi program HandbALL IN, inkluzivni sportski program koji se provodi u tri hrvatska grada, Zagrebu, Sinju i Metkoviću te Sarajevu. Ukupno broji oko 120 članova i preko 45 volontera koji kroz godinu pomažu u realizaciji ciljeva. Program je prilagođen sposobnostima svakog djeteta kojem je osiguran individualni pristup unutar grupe uz terapeute i asistente-volontere.

HandbALL IN je osnovala bivša hrvatska rukometna reprezentativka Maida Arslanagić, magistra logopedije i Floortime praktičar, koja je ujedno i voditeljica programa i trenerica. Mnogi poznati i ugledni hrvatski sportaši i sportašice, klubovi i paraolimpijci podržavaju program. Nekolicina bivših rukometnih reprezentativki uključena je u sami program, a ambasadori su najbolji rukometaš svijeta Domagoj Duvnjak i nekadašnja reprezentativka Hrvatske, jedna od najboljih golmanica Europe, Jelena Grubišić.

Related Posts